Edzés, teljesítményfokozás, táplálkozás, és minden más

Ben Fitness and Performance

Kerékpáros kiszámoló

2017. május 12. - BFP training

bicycle.pngMájus 5-én elrajtolt a 100. Giro d’italia. A századik olasz körverseny fantasztikus útvonalon zajlik, és természetesen hatalmas a küzdelem a Maglia Rosa viseléséért. Az esemény rengeteg nézőt vonz, nagyon sokan követik az eseményeket mind élőben (a kerékpárversenyeket kísérő így-úgy beöltöző drukkerekről biztos, hogy mindenki látott már felvételeket), mind pedig a televízióban. A legjobbak versengését látva – és persze azért is, mert végre jó idő van – nem csoda, ha sokan kedvet kapnak az országúti kerékpározáshoz, aki pedig már szerelmese a sportágnak, az is biztos, hogy új lendületet kap az edzéseihez.

Íme néhány internetes kalkulátor, melyek segítségével sok érdekességet, és edzést segítő adatot lehet kiszámítani a kerékpározáshoz, a kerékpározásról. Persze ezek nem helyettesítik a szakembert vagy a tapasztalatot, de ellenőrzésre, vagy csak szimplán eljátszadozni nagyon jól használhatóak. 

Fit Calculator - https://www.competitivecyclist.com/Store/catalog/fitCalculatorBike.jsp

Kedvet kaptál a kerékpározás elkezdéséhez? Első komoly kerékpárod megvásárlására készülsz? Ez a te kiszámolód. A megfelelő méretű és beállítású bringa elengedhetetlen, hogy a tekerés élmény legyen, ne pedig kényelmetlen edzés. A kalkulátor pontos leírást ad – még videókat és képeket is – arról, hogy miket kell lemérned, és ha a kért adatokat beírtad, részletes leírást kapsz arról, hogy milyen méretű jármű a neked való.

Cycling to Work Calculator - http://www.cycletoworkcalculator.com/

Tehát megvan a kerékpár, és munkába is azzal jársz? Nagyon jó, környezettudatos közlekedési mód, és még pénzt is spórolsz, ami nem kis motiváció tud lenni. Ezzel a kalkulátorral ennek adhatsz egy újabb löketet, ugyanis néhány adat megadása után kiszámolja, hogy mennyi pénzt spóroltál a kerékpározással. Ha csak most kezdted, eljátszhatsz a gondolattal, mi lesz ez a szám egy év múlva? Az eredménnyel pedig mehet az ötletelés, hogy mire fogod költeni.

Cycling Calories Burned Calculator - http://keisan.casio.com/exec/system/1350958587

Érdekel, hogy a munkába tekeréssel, vagy a kerékpáros edzéseddel mennyi kalóriát égettél el? Ez a kalkulátor ebben segít. Teljesen egyszerű, csak néhány alap adatot kér, melyek megadása után kapsz egy hozzávetőleges számot. Természetesen ez nem egy pontos adat, de körülbelüli számításnak pont megteszi.

Bicycle Gear Size and Cadence/Speed Calculator - http://www.machars.net/bikecalc.htm

Ez a kiszámoló már haladó bringásoknak szól. Ki tudod számolni, hogy milyen fogszámmal milyen sebességre vagy képes – ha éppen fejleszteni szeretnéd a kerékpárod egy új sorral, hasznos lehet egy ilyen kalkulátor.

Cycling Nutrition Calculator - http://www.graemestewart.com/cycling-nutrition-calculator/

Elmennél egy versenyre, és szeretnéd ellenőrizni, hogy a felállított frissítési rendszered jó lesz-e? Ez a kalkulátor segít. A legnépszerűbb frissítő márkák szerepelnek a kiszámolóban, hogy pontos képet adjon a megfelelő frissítésről a beírt testsúlyhoz és erőleadáshoz. Figyelem, a kalkulátor nem helyettesíti a tapasztalatot! Mindenki máshogy működik, ezzel a kiszámolóval csak ellenőrizd le a terved – ha nagy az eltérés, akkor érdemes elgondolkodni még egyszer.

Cycling Physics Calculator - http://www.aeroweenie.com/calc.html

Végül egy kiszámoló igazi bringa-geekeknek. Amikor már profi vagy, és a versenyre készülve már csak a légellenállásodon tudsz javítani, akkor nézz rá erre az igen részletes összehasonlító kalkulátorra. Két beállítást tudsz összevetni, de ehhez már tényleg nagyon részletes adatok szükségesek.

Mindenkinek jó kerékpározást és számolgatást!

A bejegyzés trackback címe:

https://bfptraining.blog.hu/api/trackback/id/tr5312499933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása